Bovenaan in Google

      No Comments on Bovenaan in Google

Bovenaan in Google, willen we dat niet allemaal? Maar omdat iedereen die wilt, is het nog knap lastig om het ook echt voor elkaar te krijgen. Gelukkig zijn er veel partijen die je vandaag de dag kunnen helpen met je SEO, want het lijkt wel alsof iedereen er inmiddels verstand van heeft. Maar laat je niet misleiden, want alleen professionals met veel ervaringen zullen ook daadwerkelijk voor goede resultaten kunnen zorgen. De afkorting SEO staat trouwens voor het begrip Search Engine Optimization. Dit is een vrij brede term, maar het houdt eigenlijk gewoon alle dingen in die je doet om hoger in Google te komen.

 

De eerste stappen bij SEO

Om bovenaan in Google, of in ieder geval een stuk goed in Google, te komen, moet je dus kijken naar de SEO van je website. Zoals we net al zeiden staat dit voor Search Engine Optimization. De eerste stap in deze optimalisatie van de SEO van je website, is om duidelijk te hebben wat je precies wilt. Wil je je website alleen gebruiken om informatie op te zetten, zoals waar mensen je bedrijf kunnen vinden? Wil je er je portfolio op kwijt, zodat mensen kunnen zien wat je allemaal kan? Wil je er voor zorgen dat je meer lokale klanten krijgt via Google? Dit zijn maar een aantal vragen die van belang zijn.

 

De vervolgstappen bij Search Engine Optimization

Als de bovenstaande dingen allemaal duidelijk zijn, dan kan het optimaliseren beginnen. De eerste stap zal het vinden van de juiste zoekwoorden zijn. Het liefst ga je dan voor zoektermen die veel worden gezocht én met een laag zoekvolume, omdat je hier het makkelijkst op kan scoren. Hier kan je verschillende programma’s en (gratis) online tools voor gebruiken, zoals SemRush, Rankscanner, MOZ Keyword Explorer, KWFinder of WordStream. Daarna zal je je bestaande content moeten optimaliseren met deze nieuwe zoekwoorden, of moet je aan de slag om nieuwe teksten te schrijven. Je zet hierbij de zoekwoorden op de juiste plek in de artikelen, in de titel, in de meta descripties et cetera.

Linkbuilding en meer

Wil je bovenaan in Google? Dan zijn de bovenstaande stappen het begin van je SEO optimalisatie. Vervolgens is van belang dat websites naar jouw website linken. Het liefst website die als ‘belangrijk’ worden gezien en sites met veel bezoekers. Als dit soort sites naar jouw website linken, zal Google denken: “Hela, dan zal die andere site vast ook belangrijk zijn”. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd en is een van de lastigere dingen van SEO. Vervolgens is het een kwestie van kwalitatieve artikelen schrijven, bijvoorbeeld aan de hand van blogs met de juiste zoekwoorden, om te laten zien dat je weet waar je het over hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *