Wat is de restauratie van klokken?

      No Comments on Wat is de restauratie van klokken?

Klok

Heb jij een klok die wel aan een opknapbeurt toe is? Wacht niet langer en doe de restauratie van klokken bij een gespecialiseerd bedrijf! Bij restauratie wordt een kapot of beschadigd voorwerp behandeld met het doel om het kapotte gedeelte van het object te herstellen. Denk aan een schilderij dat door de jaren heen aan slijtage is blootgesteld of een antieke klok die tijdens een transport schade heeft opgelopen. Veel van die klokken worden ook vaak bij een restauratiebedrijf binnen gebracht omdat het uurwerk simpelweg niet meer functioneert. Wel zo handig, aangezien een klok bedoelt is om de tijd vanaf te kunnen lezen. Wat er ook mis is met je klok, de restaurateur weet er wel raad mee! Wacht niet tot de schade van jouw uurwerk nog meer toeneemt, maar laat je klok zo spoedig mogelijk repareren. Alleen op deze wijze kan de schade zo beperkt mogelijk blijven en geniet jij binnenkort weer van die prachtige antieke klok.

 

Hoe werkt restauratie van klokken?

Het restaureren van een klok neemt veel tijd in beslag en vergt daarom enorm veel tijd. Hoe ouder de klok, hoe secuurder de restaurateur te werk moet gaan. Bij de restauratie worden kapotte onderdelen gemaakt of worden huidige onderdelen van de klok behouden. Kapotte onderdelen van een antieke klok missen soms onderdelen doordat die door de jaren heen kwijt zijn geraakt. In dat geval heeft de restaurateur materiaal beschikbaar. Deze onderdelen zijn haast niet van de verloren onderdelen te onderscheiden. Afhankelijk van de staat van de klok gaat de restaurateur er voorzichtig mee aan de slag. Eerst komt de binnenkant van de klok aan bod en wordt er gekeken naar de reden waarom de klok niet meer functioneert. Vervolgens kan de restaurateur aan de slag met of zonder het gebruik van eigen materiaal. Daarna wordt de buitenkant van de klok geïnspecteerd op beschadigingen. Ook hier weet een restaurateur van klokken wel raad mee. Wanneer de klok klaar is kan je hem ophalen en weer op een prachtige plek neerzetten!

 

Afspraak maken restauratie klokken

Twijfel niet langer en laat de restauratie van klokken over aan een specialist! Het maken van een afspraak kan zowel telefonisch als per mail. Vervolgens hoef je de klok alleen nog even bij de restaurateur af te zetten. Vragen of de mogelijkheden van jouw antieke klok of twijfel je of de klok nog wel te redden valt? Neem ook dan contact op met de restaurateur. Hij of zij zal proberen jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en geeft aan welke mogelijkheden er allemaal zijn. Wacht niet langer, want de tijd tikt door! Maak nu nog een afspraak bij een restaurateur in klokken; een expert op het gebied van het maken van antieke klokken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *