Wat zijn natuurlijke geneesmiddelen?

      No Comments on Wat zijn natuurlijke geneesmiddelen?

 

Natuurlijke geneesmiddelen zijn geneesmiddelen die uitsluitend natuurlijke materialen, afkomstig van planten, als ingrediënt bevatten. Deze ingrediënten zijn zowel in ruwe of bewerkte staat beschikbaar en bevatten de gehele plant of slechts een deel daarvan. Natuurlijke geneesmiddelen worden vaak als alternatief voor chemische geneesmiddelen gebruikt. Deze geneesmiddelen zijn verkrijgbaar in de apotheek en worden onder andere in ziekenhuizen gebruikt. De natuurlijke variant van het geneesmiddel is vaak ook in apotheken verkrijgbaar, maar wordt daarnaast ook door aparte winkels en webshops aangeboden. Omdat natuurlijke geneesmiddelen weinig kwaad kunnen doen is het erg makkelijk te verkrijgen en is het niet mogelijk om toestemming van de dokter te krijgen. Vaak wordt het ook als aanvullend geneesmiddel bij de chemische geneesmiddelen gebruikt.

 

Welke soorten natuurlijke geneesmiddelen zijn er?

Er zijn verschillende merken die bekend staan om het gebruik van natuurlijke producten. Denk bijvoorbeeld aan A. Vogel. Dit merk is ontworpen door de Zwitser Alfred Vogel, een fysiotherapeut die in 1963 een eigen merk oprichtte in natuurlijke geneesmiddelen. Dit merk heeft een groot assortiment dat loopt van neusspray bij een verkoudheid of oogdruppels bij hooikoorts. Producten als deze zijn vaak niet als chemische variant beschikbaar, omdat dat schadelijk kan zijn voor je neus en ogen. Natuurlijke geneesmiddelen zijn bij alle soorten van lichte ziektes in te zetten: verkoudheid, hooikoorts, griep, een slechte nachtrust en ga zo maar verder. Mensen die liever niet direct naar de dokter gaan slaan eerst natuurlijke geneesmiddelen in om de lichte ziekte te verhelpen. Wanneer dit niet werkt is het altijd nog mogelijk om later in de week een bezoekje aan de dokter te brengen.

 

Natuurlijke geneesmiddelen kopen

Natuurlijke geneesmiddelen zijn overal te kopen. Loop een apotheek of drogist binnen en er is vaak een heel schap dat gewijd is aan deze vorm van geneeskunde. Het assortiment is breed en verschilt in ziekte, merk en prijs. Kies het product uit dat het best bij jou past! Wanneer je toch nog wat twijfels over het product hebt kan je altijd een van de medewerkers naar de werking ervan vragen. Geen zin om naar de winkel te gaan? Geen probleem! Ook online bieden winkelketens hun natuurlijke geneesmiddelen aan. Een merk als A. Vogel heeft zelfs een hele eigen website voor al hun producten. Zo heb je een duidelijk overzicht van wat er allemaal wordt aangeboden. Twijfel niet langer en stap meteen over naar het gebruik van natuurlijke geneesmiddelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *