Ben je op zoek naar een LEAN cursus die je praktische tips geeft?

LEAN cursus

Misschien heb je het woord LEAN de afgelopen tijd al eens een keer voorbij zien komen. Dit kan zijn geweest in bijvoorbeeld een vacaturetekst of iets dat je hebt gelezen, of gehoord van je manager want steeds meer bedrijven houden zich bezig om LEAN te werk te gaan. Bedrijven vinden het belangrijk dat hun werknemers LEAN kunnen werken omdat dit bijdraagt aan een betere cultuur binnen het bedrijf. LEAN werken zorgt ervoor dat processen in een bedrijf slimmer worden aangepakt en dat er minder kostbare tijd verloren gaat. Een vraag die bij je op zou kunnen komen is: “Maar hoe leer je dit dan?” LEAN is iets dat vaak in bedrijven wordt gebruikt. Er zijn diverse boeken over LEAN geschreven maar ook zijn er cursussen te vinden. 

Waarom zou je een LEAN cursus volgen?

Stel, je hebt een boek over de LEAN-methode, heeft het dan nog zin om een cursus te volgen? Jazeker, want in een LEAN cursus leer je meer praktijkgerichte situaties dan de informatie die uit boeken te beschrijven is. Daarnaast worden er een cursus vaak extra, praktische tips gegeven en is er vaak de mogelijkheid om vragen te stellen. De cursus wordt vaak gegeven door experts die veel ervaring hebben in het werkveld en die je zo op die manier goed op weg kunnen helpen om de LEAN methode te leren en direct toe te passen. Dit is zowel relevant als ondernemer of als medewerker in een organisatie. Tenslotte wil iedereen zijn of haar tijd goed besteden en is LEAN daar de perfecte methode voor!

Moet ik daarvoor naar een locatie?

Een LEAN training is ook gewoon online te volgen. Dit zorgt ervoor dat je je huis niet hoeft te verlaten en tijd en/of geld kwijt bent aan reizen. De training zorgt ervoor dat je meer leert over LEAN en de opgedane kennis gelijk toe kunt passen in de praktijk. 

 

Waarom is LEAN belangrijk?

LEAN is een manier van werken en een proces dat ervoor zorgt dat de tijd nuttig wordt besteed. Dit is voor alle sectoren en werknemers of ondernemers handig: tenslotte wil niemand dat zijn of haar tijd niet nuttig wordt besteedt. Tijd is immers geld en een erg waardevol iets. Processen kunnen bijvoorbeeld geautomatiseerd worden. Dit kan door middel van robots en slimme software gebeuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *