Haptotherapie Amsterdam

      No Comments on Haptotherapie Amsterdam

Haptotherapie

Wanneer jij op zoek bent naar een therapie waardoor je weer in balans met je eigen lichaam kunt komen, is haptotherapie, of ook wel haptonomie een goede optie. Door middel van haptotherapie worden cliënten in staat gesteld de harmonie in hun lichaam weer aan te voelen, weer in contact te komen met hun lichamelijke gevoelens en sensaties. Je kunt Haptotherapie in Amsterdam, maar ook op vele andere plekken in Nederland vinden.

Haptotherapie

Haptotherapie is een vorm van therapie waarbij de nadruk eigenlijk ligt op contact. Bij deze alternatieve geneeswijze is de aanraking tussen de therapeut en de patiënt een zeer belangrijk element. Haptonomie is gebaseerd op de theorie van het menselijke gevoel en het gevoelsleven. Door middel van aanrakingen wordt in feite een bepaalde lichamelijke disbalans opnieuw geordend. Het doel van zo’n soort therapie is om de cliënt zich meer bewust te laten worden van het lichaam door middel van bepaalde aanrakingen. De cliënt kan hier vervolgens gevoelens bij hebben. Op deze manier wordt er getracht een verbinding te maken tussen het lichamelijke gevoel en de connectie die er bestaat tussen dit lichamelijke gevoel en het gevoelsleven.

Waarbij helpt haptotherapie

Vanuit dit kader kan haptotherapie gezien worden als een zeer gunstig middel voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van chronische pijn. Zij leren door middel van hapthotherapie die pijn en de andere sensaties in het lichaam te kanaliseren. Ook bij psychosomatische klachten, lichamelijke klachten die een mentale oorzaak hebben, kan haptonomie voor verandering zorgen. Veel gevoelens en emoties worden door de mens opgeslagen in het lichaam. Zo kan iemand die bijvoorbeeld kampt met vertrouwensproblemen of onzekerheid een bepaalde pijn opslaan in rug, schouders of buik. Door middel van hapthotherapie kan zo iemand zich bewust worden van de plekken waar de pijn zich ophoopt. Wanneer je je bewust wordt van je eigen lichamelijke vangnetten, ben je soms beter in staat met de echte pijn om te gaan. Hapthotherapie is in dat licht ook voor veel mensen een methode om iets te leren loslaten dat al een tijdlang vastzat.

Persoonlijke groei

Hapthotherapie kan dus een mooie methode zijn om persoonlijke groei door te maken. De therapie is toepasbaar op veel verschillende situaties en het kan zeker geen kwaad dit eens een kans te geven. In sommige gevallen zijn er maar een paar sessies nodig om jou weer dichter bij jezelf te brengen. Zo leer je vanuit harmonie met jezelf en je eigen lichaam te leven en kun je vol vertrouwen de toekomst tegemoet treden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *