Hart- en vaatziekten

      No Comments on Hart- en vaatziekten

PWV (gezondheid)

Het hart en de bloedvaten zijn eigenlijk bijna de belangrijkste dingen die in je lichaam aanwezig zijn. Zonder je hart zou er geen bloed rondgepompt kunnen worden. Als dit niet gebeurt, dan kun je niet verder leven. Het bloed wordt rondgepompt door de bloedvaten. Als er hiermee dus iets mis is, heeft dit ook grote gevolgen voor je gezondheid. Het is dus erg belangrijk om goed voor je hart en aderen te zorgen. Toch is het natuurlijk mogelijk dat er iets mis mee is. Dit is vaak erg ingrijpend en als er iets mis is, gaat het totaal de verkeerde kant op met je gezondheid. Hoe eerder een ziekte aan je hart of vaten dus wordt opgemerkt, hoe beter het is.

PWV

PWV staat voor pulse wave velocity. PWV kan je gezondheid enorm helpen. Door middel van PWV kunnen hart- en vaatziekten namelijk in een heel vroeg stadium opgespoord en gedetecteerd worden. Als je een PWV wil laten uitvoeren omdat je vermoedt dat er iets mis is met je hart of je bloedvaten, dan kan dit dus zeker. De medewerkers komen dan met een PWV bij jou thuis langs om een meting uit te voeren. Een PWV meting meet de snelheid van de bloeddrukgolf. Deze bloeddrukgolf gaat namelijk met een bepaalde snelheid door de aderen heen. Door dit op te meten, kunnen mogelijke gebreken gemakkelijk opgemerkt worden. Hiermee kunnen risico’s op hart- en vaatziekten gemeten worden, maar ook verkalking van de aderen kan hiermee gevonden worden. PWV werkt dus enorm goed als preventieve opsporingsmethode voor hart- en vaatziekten.

Juiste maatregelen nemen

Als er uit jouw PWV meting nu een resultaat is gekomen waaruit blijkt dat jij risico loopt op een hart- of vaatziekte, dan kan je er nu nog maatregelen tegen nemen. Er zal speciaal voor jou een behandelplan worden opgesteld. Hierin worden verschillende maatregelen aangeraden die jou helpen om je bloedvaten weer wat te verbreden en om hiermee de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. In ieder geval is het belangrijk om je eetgewoontes aan te passen. Door gezonder te gaan eten, kan een heleboel onheil voorkomen worden. Hetzelfde geldt voor je leefgewoontes. Als je zorgt dat je genoeg beweegt op een dag, kunnen hart- en vaatziekten voorkomen worden. Het wordt aangeraden om in ieder geval een half uur per dag te bewegen. Dit is namelijk erg gezond voor je en zo zorg je ook dat je fit blijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *