Meditatie Breda

      No Comments on Meditatie Breda

Meditatie Breda

We hebben het tegenwoordig steeds drukker. Onze agenda’s raken voller en voller met uiteenlopende taken. Zo werken we steeds meer, hebben we kinderen die we naar school moeten brengen en weer moeten ophalen, loopt er ook nog een trouwe viervoeter thuis rond en hebben we tot slot ook nog een druk sociaal leventje. Iedereen gaat anders om met een drukke agenda. De een gedijt hierin, terwijl het de ander al snel teveel wordt. Is het de laatste tijd een beetje te druk in je hoofd en in je leven? Dan kan meditatie in Breda de uitkomst bieden. Hoe? Dat lees je in deze blog.

Wat is meditatie?

Laten we eerst eens kijken naar het begrip meditatie. Want wat is dit nu eigenlijk precies? Wanneer je nog nooit eerder gemediteerd hebt, is de kans groot dat je helemaal niet echt weet wat mediteren nu eigenlijk inhoudt. Meditatie wint steeds meer aan populariteit en steeds meer mensen hebben dan ook apps als Headspace op hun telefoon staan. Volgens het Boeddhisme is het uiteindelijke ultieme doel van meditatie verlichting. Met behulp van meditatie komt onze geest tot rust en kunnen we een staat van bewustzijn bereiken, die compleet anders is dan de staat van bewustzijn waar we normaal in zijn.

Verschillende soorten meditatie

Er zijn allerlei manieren om te mediteren. Hierbij is het goed om te weten dat er niet één juiste manier is om te mediteren. Meditatie is iets wat iedereen anders doet. Dit is geheel afhankelijk van je eigen behoeftes en voorkeuren. Zo zweert de een bij dagelijks 5 minuten mediteren, terwijl de ander misschien genoeg heeft aan 1 keer per week een half uur mediteren. Het is belangrijk om te kijken wat voor jou het beste werkt. Probeer hiervoor niet teveel naar anderen te kijken, want wat voor hen werkt, hoeft voor jou niet direct te werken. Probeer verschillende soorten meditatie uit en onderzoek waar jij je het beste bij voelt.

De voordelen van meditatie

Mediteren brengt enkele belangrijke voordelen met zich mee. Er is dan ook een behoorlijk lange lijst aan redenen waarom mensen mediteren. Zo is meditatie oorspronkelijk naar het Westen gebracht om mensen te helpen leven met chronische pijn. Meditatie verzacht pijn en biedt het bovendien een manier om het gepieker over de pijn te doorbreken. Hierdoor  verbetert je gemoedstoestand ook. Daarnaast is uit een aantal studies gebleken dat meditatie een boost aan romantische relaties geeft. Mensen die regelmatig mediteren, zijn meer tevreden met hun relatie en voelen zich meer verbonden met hun partner. Tot slot, en last but definitely not least, leidt meditatie tot een gematigde afname van stress, depressie en angst. Door middel van meditatie kan men leren het gepieker te onderbreken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *